יעוץ,טיפול,טיפים, הקליקו יאכטות להשכרה או בטלפון : 054-47-87-100

מספר: חן ציף בעל ניסיון

מאחר ויאכטה מיועדת להפלגות ושייט ומקומה הטבעי במים(מלוחים)דבר זה יוצר לנו בעיה טבעית של סיכונים…

על מנת לשמור על כלי השייט שלנו במצב טוב ולאורך זמן יותר ארוך ללא תקלות יש לתחזק אותו באופן שוטף, התחזוקה של הכלי יכולה להתבצע בכמה רמות שונות,
הרמה המינימאלית היא הניקיון של הכלי על בסיס קבוע כאשר נמצאים בהפלגה וכשחוזרים ממנה.
יש לשטוף את הסירה במים מתוקים ולהוריד את כל המלחים שהצטברו על הסיפון, המפרשים וכל אזור בסירה שצבר מליחות בזמן ההפלגה ושטיפה זו מבוצעת מכיוון שהמלח הוא חומר שיכול לאכול וליבש במהירות בדים, אריגים ובתקופה יותר ארוכה גם שכבות מניעת החלקה שנמצאים על הסיפון.
השלב השני באחזקה הוא לקבוע זמנים מדויקים שבהם אפשר יהיה לבצע מעין ביקורות לסירה.
ביקורות זו יכולה להתבצע פעם בשבוע או פעם בחודש תלוי בתדירות ההפלגות המתבצעות וה"פעילות" של הכלי.
ביקורת זו תכלול בדיקה ויזואלית של הכלי שבה יבדקו דפנות הכלי לסדקים או שריטות שאולי יכולות להתפתח למשהו יותר גרוע בהמשך, כמו כן ייבדקו גם שיפוליי הספינה לדברים חריגים וכל האביזרים הנלווים שנמצאים בסירה כמו המפרשים, התרנים, חבלים, גלגלי הצלה וציוד ההצלה הכללי הנמצא בסירה, כל דבר אחר שיוכל להתבצע במסגרת הבדיקה הזו יועיל לגלות תקלות או בעיות בשלב יותר מוקדם ולפתירתם בצורה יותר מהירה ומבלי שיגרמו נזקים נוספים.
השלב השלישי באחזקה הוא שלב שבדרך כלל יעשה ע"י מכונאי מוסמך אך אפשר לעשותו בעצמנו
בעיקרון השלב הזה כולל בדיקה של המנוע ובדיקה של המערכות החשמליות הבסיסיות בכלי.
פרט לכך שבודקים שמן ומים במנוע הסירה לפני כל הפלגה צריך פעם בשבוע להניע את המנוע ולבדוק בעזרת פנס מסביבו לנזילות שונות ולנסות לאתר רעשים חריגים במנוע, כמובן שלא בכל המקרים תוכלו לאתר את הבעיה ולפתור אותה לבד אבל בהחלט תוכלו להקדים תרופה למכה ולהקטין נזקים, כמו כן לנקז מים מהפילטר / ספרטור של הדלק (אם במשך כמה טיפולים כאלה יש תמיד הרבה מים אז כדי להתייעץ עם מומחה). דבר נוסף הוא לבדוק שפילטר האוויר נקי ויש מעבר חופשי של אוויר, יש לבדוק שהצינורות על המנוע וגם בשיפוליי הספינה אינם אכולים או יבשים מכיוון שאם ישנו צינור קרוע במצב חירום יכול לגרום לטביעתו של הכלי במקרה הכי גרוע או להצפה גדולה יותר ממה שהיא אמורה להיות מלכתחילה.
לגבי מערכת השיפוליים בספינה יש לבדוק גם כן פעם במועד לנקבע על ידיכם לבדיקה השגרתית לכלי את השאיבות השונות מהשיפוליים יש להציף מעט את המעברים ולבצע שאיבה ולוודא שהיא מתבצעת כראוי כמו כן זה גם עוזר לניקיון של המערכת ולמניעת סתימות (בשיפוליי הסירה אסור שיהיו שארי שמן וסולר גם מכיוון שזה יכול לגרום לריח רע, לאיכול של החומר ששומר על אטימות, לסתימות ובעיקר בגלל שהם חומרים דליקים שיכולים לגרום לשרפות בקלות( בעיקר בנזין שהאדים שלו נפיצים ביותר).
כמו שאמרנו, האחזקה בכלי השייט יכולה להתחיל במעט ולהמשיך לדברים יותר מסובכים שאותם אפשר לבדוק, מכיוון הדבר הכי נכון לעשות הוא לקבוע זמנים מדויקים לבצע את הבדיקות הללו ולשמור על התמדה בנושא וכך לשמור על כלי השייט לאורך חיים רב יותר.
אז ברמת התחזוקה השוטפת כדאי לזכור:
מילת המפתח היא ניקיון ושוב ניקיון,שטיפה על ידי חומרים נכונים.
יש לרתק את היאכטה היטב ולהשתמש בחבלים מתאימים.
אין לחסוך בכיסויים ומגינים כולל פנדרים.
שמור על בילג יבש ונקי עד כמה שאפשר.
לסיום אם אין באפשרותך לעשות דברים בסיסיים אלו. הקצה סכום כסף כבר בקניית היאכטה לתחזוקה שוטפת והשתמש בחברות הנותנות שרותי תחזוקה. הרי היאכטה היא הבית השני שלך,זהו למעשה צימר על המים.
בהצלחה
ניפגש על המים.